A tanszék tudományos tevékenysége:

 

Az AUDI Hungaria Motor Kft. és a Széchenyi István Egyetem együttműködése eredményeként 2013. július 1-jén az AUDI Hungaria Járműmérnöki Tanszékcsoporton belül megalapításra került a Járműfejlesztési Tanszék. A tanszékalapítás legfőbb célkitűzései a magas színvonalú járműmérnök-képzés elősegítése, járműfejlesztési kutatások és ipari projektek elindítása.

A prémium autómárkákkal szemben támasztott követelményrendszer az utóbbi években elemi változásokon ment keresztül. Egyrészről az individualitás, tartósság és műszaki tartalom által előidézett komplexitás és diverzitás, másrészről a vevői és piaci igények által előidézett megatrendekhez való állandó alkalmazkodás, mindezek együttesen szükségessé teszik az autóipari fejlesztési és kutatási területek, valamint az ehhez elengedhetetlen korszerű járműmérnök-képzés előtt álló kihívások állandó újraértelmezését.

Az új Járműfejlesztési Tanszék felépítésével a következő járműfejlesztési témakörökben kívánjuk elősegíteni a magas színvonalú járműmérnök-képzést:

  • a technológiák konzekvens optimalizálása a legmodernebb számítógépes szimulációk és optimalizációs eljárások alkalmazásával;
  • a teljes jármű energiahatékonyságának (úgynevezett energiamenedzsment) fejlesztése, valamint új lehetőségeinek és stratégiáinak a feltárása;
  • az optimális menetkomfort és a külső zajkeltés csökkentése érdekében tett innovatív akusztikai fejlesztések.

 

A 2013/14-es tavaszi félévben a Járműfejlesztési Tanszék által oktatott tárgyak:

  • Kernelemente der Gesamtfahrzeugentwicklung – német nyelven,
  • Numerikus áramlástan,
  • Járműakusztika,
  • Nachhaltiges Qualitätsmanagement – német nyelven.

 

 

 

Tantárgyi Információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!