A versenyről:

A Formula Student verseny egy kiváló gyakorlati képzésre fókuszáló oktatási projekt, amelyben a hallgatók egy saját maguk által tervezett és megépített nyitott versenyautóval versenyeznek a világ többi egyetemi csapata ellen.

Az első Formula Student versenyt az Egyesült Államokban szervezte az amerikai Járműmérnöki Társaság (Society of Automotive Engineers – SAE) 1981-ben, míg az első európai versenyt Nagy-Britanniában bonyolították le 1998-ban. Az első magyarországi Formula Student verseny 2010-ben került megrendezésre, amely nagyon hamar a régió egyik legnépszerűbb versenyévé nőtte ki magát több, mint 40 csapat részvételével. A versenyt immár hagyományosan Győrhöz közeli Gönyüi Kikötőben tartják, s mint ilyen, ez számít a Széchenyi István Egyetem csapatának, az Arrabona Racing Team (ART) „hazai versenyének“.

Arrabona Racing Team:

Az Audi Járműfejlesztési Tanszék a megalakulása után szinte azonnal, azaz 2014-ben,  megalapította az Arrabona Racing Team-et (az „Arrabona“ latin megnevezés Győr római kori neve volt), amely hamar hozta is a sikereket, hiszen menetrendszerűen a legsikeresebb magyar csapatként végzett szinte minden versenyén.

Eredmények:

2018:

  • Formula Studetn Germany: Összesített 18. hely
  • Formula Student Austria: Összesített 17. hely
  • Formula Student East: Összesített 17. hely

Tantárgyi Információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!